امروز شنبه  ۲۹ دی ۱۴۰۳

۱۳۹۸/۱۱/۲۸- ۰۷:۳۴ - مشاهده: ۳۹۱۰

ضوابط و مقررات صادرات محصولات غذایی و کشاورزی به هند

صاردات به هندوستان

مراحل صدور محصولات غذایی و کشاورزی به هند

به منظور صدور محصولات غذایی و کشاورزی به هند رعایت کلیه ملزومات و فرآیندهای مربوطه در گمرکات ایران و هند الزامی است.

پس از ارسال بار به بندر (چابهار یا بندرعباس)، ارائه قرنطینه و گواهی بهداشت مواد غذایی Sanitary  مورد نیاز است. این گواهی بهداشت می‌بایست در کشور مبدا صادر و در کشور مقصد نیز گواهی مشابهی از سوی مرجع ذیربط (سازمانFSSAI  هند) Food Safety and Standard Authority of India  دال بر این که محصول صادراتی آفات نباتی نداشته باشد، صادر شود.

پالت هایی که محصول روی آن گذاشته می‌شود نیز باید گواهی بهداشت داشته باشد. این پالت ها از جنس چوب بوده و باید گواهی عدم آفت داشته باشند.

در مرحله بعد گواهی مبدا از سوی وزارت بازرگانی و یا اتاق بازرگانی صادر می‌شود و سپس صدور  بارنامه Bill of loading از سوی کشتیرانی انجام می‌گیرد.

وارد کننده هندی باید از قبل برچسب سازمان ایمنی و استاندار غذایی هند FSSAI را دریافت کرده باشد و برای صادرات محصول نیز لازم است شرکت وارد کننده برچسب مربوطه را از قبل در اختیار صادر کننده ایرانی قرار دهد.

هم چنین برچسب مشخصات کالا نیز می‌بایست بر روی سبدهای محتوی کالا الصاق شود. وارد کننده لازم است شماره و کد FSSAI صادره از سوی سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی هند را دریافت کند. قیمت کالا درInvoice  یا فاکتور درج می‌شود.

مرحله نهاییpacking list  است که مشخصات کالا باید از طریق پست توسط فروشنده یا صادر کننده ایرانی برای واردکننده یا خریدار در هند ارسال گردد. این مرحله به منزله ارائه اسناد کامل document  کالا به خریدار از سوی صادر کننده می‌باشد که در آن وجود 5 سند اصلی الزامی است:

1- اصل گواهی نباتی و بهداشت،

2- اصل فاکتور یا اینوویس،

3- اصل گواهی مبدا،

4- اصل بارنامه و

5- اصل Packing List که تحویل واردکننده هندی می‌گردد.

نمونه مدارک به پیوست می‌باشد.

 

ترجمه غیررسمی سوالات متداول در زمینه واردات غذا (مواد غذایی) به هند

افسر مجاز کیست؟

افسر مجاز شخصی است که توسط مدیر عامل سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی هند (FSSAI) جهت انجام وظایف (ترخیص واردات مواد غذایی) طبق بند 25 قانون منصوب می­شود. اختیارات و وظایف افسر مجاز در فصل نهم مقررات ایمنی و استاندارد مواد غذایی (واردات مواد غذایی)، 2017 ذکر شده است.

 

مدارکی که ممکن است برای واردات غذا به هند مورد نیاز باشد، چیست؟

اسناد الزامی

فهرست مواد تشکیل دهنده

کپی نمونه­ی برچسب

اعلامیه­ی استفاده­ی نهایی

فاکتور ورود

گواهی کشور مبدا

مجوز FSSAI (سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی هند)

اسناد مشروط (در صورت نیاز)

تأییدیه کالا از FSSAI

فرم دوم ضوابط ایمنی مواد غذایی (تأیید مربوط به غذا و مواد غذایی مشخص نشده)، طبق مقررات 2017

گواهی تجزیه و تحلیل از کشور مبدا (مورد نیاز برای غذای اختصاصی)

فاکتور تجاری و فهرست بسته بندی و فهرست چاشنی (مورد نیاز در صورت ارسال مواد غذایی یا چندین غذا یا غذاهای بسته بندی شده­ی دسته­های مختلف در یک ظرف یا کارتن یا پالت)

اعلامیه و تعهد از واردکنندگان برای مواد غذایی وارداتی به منظور استفاده شخصی (فرم 7)/ 100٪ صادرات و صادرات مجدد (فرم 8) / با اهداف تحقیق و توسعه (فرم 9)/ برای نمایش در نمایشگاه (فرم 10)/ برای رویداد ورزشی (فرم 11) / گواهی عدم مخالفت (NOC) موقت برای ارسال محموله­ی مواد غذایی منجمد و سرد (فرم 12) / گواهی عدم مخالفت (NOC) موقت برای محموله­ی مواد غذایی وارداتی با ماندگاری کمتر از 7 روز (فرم 13) / گواهی عدم اعتراض (NOC) موقت برای محموله­های مواد غذایی خرده فروشی از قبل بسته بندی شده (فرم 13A) / محموله­ی مواد غذایی وارداتی حاوی بسته بندی شده­ی فله­ای و دارای نمونه­های نمایشی (فرم 14) / محموله­ی مواد غذایی وارداتی که حاوی بسته­های فله­ای است اما نمونه­های نمایشی ندارد (فرم 15)

هر مدرک دیگری که در زمان­های مختلف مشخص ­شود.

 

واردکننده چگونه می­تواند کالای غذایی را وارد کند؟

فاکتور ورود (BOE) می‌بایست در پرتال ICE GATE گمرک هند (با آدرس https://icegate.gov.in) که همانا پنجره­ی واحد گمرکی برای تسهیل تجارت (تحت عنوان SWIFT) است ثبت شود. سیستم نمونه گیری مبتنی بر ریسک، موسوم به سیستم مدیریت ریسک (RMS) هم اکنون در سامانه پنجره واحد برای تسهیل تجارت (SWIFT) عملیاتی و در حال کار است.

سیستم مدیریت ریسک (RMS)، درخواست را بررسی و نظارت می­کند و در صورت نیاز به مجوز FSSAI ، فاکتور ورود از طریق سیستم ترخیص آنلاین واردات مواد غذایی (FICS) به FSSAI ارجاع داده می­شود.

(مشخصات) CHA / واردکننده باید در وبسایت FICS (ics.fssai.gov.in) ثبت شود.

سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی هند، فاکتور ورود (BOE) کالا را قبول می­کند لکن ممکن است در صورت لزوم، جزئیات بیشتری را از CHA / واردکننده بخواهد.

در صورتی که کلیه­ی اطلاعات مربوطه ارائه شود، افسر مجاز (O) برای بازرسی از محموله زمانی را تعیین می­کند (برای تأیید زمان بررسی، فقط دو فرصت به CHA / واردکننده داده می­شود).

طی بازرسی اگر همه چیز از جمله برچسب زدن و بسته بندی مورد نیاز محموله­ها درست باشد، دو عدد نمونه از محموله گرفته می­شود و اگر اشکالی وجود داشته باشد، افسر مجاز کالا را رد می­کند و گزارش عدم تطابق صادر می­کند.

سپس نمونه­ها به آزمایشگاه ملی مواد غذایی مورد وثوق FSSAI ارسال می­شوند. چنانچه نمونه مربوطه مطابق با ضوابط تشخیص داده شود، گواهی عدم مخالفت (NOC) برای آن صادر می­شود. لکن اگر مطابق با ضوابط تشخیص داده نشود، گزارش عدم تطابق (NCR) برای آن صادر می‌گردد، و ترخیص اقلام و محموله غذایی یاد شده رد می­شود.

اگر واردکننده موافق با یافته‌های گزارش آزمایشگاه نباشد، می­تواند درخواست آزمایش مجدد نمونه­ی دوم در آزمایشگاه مراجعه شده به آن را بدهد. نتیجه­ی آزمایش سرنوشت محموله را تعیین می­کند. وارد کننده می­تواند درخواست بررسی را در فرم 6 آئین نامه­ی سال 2017 FSS (در زمینه واردات) به همراه اسناد مورد نیاز به مسئول بررسی (مدیر قسمت واردات) در ستاد کل FSSAI ارائه دهد.

حکم صادره­ی توسط مأمور تجدیدنظر را می­توان طی 15 روز در دفتر رئیس (CEO) سازمان ایمنی و استاندارد غذایی هند (FSSAI) به چالش کشید. پس از این مدت تصمیم او در این رابطه نهایی خواهد بود.

10- برای اطلاعات بیشتر، لطفاً به قانون سال FSS 2006 و آئین نامه­ی سال 2017 FSS (در زمینه واردات)، و دیگر مقررات، دستورات و اصلاحات و راهنمایی­های موجود در وب­سایت www.fssai.gov.in مراجعه شود.

 

مدت اعتبار پروانه واردات چقدر است؟

طبق آیین­نامه­ی 2.1.7 (1) از مقررات 2011 FSS (صدور مجوز و ثبت مشاغل غذایی)، مجوز صادره براساس این آیین­نامه بسته به انتخاب اپراتور تجارت غذایی برای مدت 1 تا 5 سال معتبر خواهد بود. مگر آن که به شکل دیگری مشخص گردد. تاریخ اعتبار این مجوز از زمان صدور آن و منوط به رعایت شروط مجوز و پرداخت هزینه متناسب به دوره زمانی مورد نظر است.

شروط اصلی مجوز واردات چیست؟

الف- وارد کننده در مورد هرگونه تغییر در فعالیت­ها و محتوای پروانه به سازمان (مرجع هندی) مربوطه خبر دهد.

ب- واردکننده می‌بایست در فرم D-1 عایدی سالانه خود (برای هر دسته از مواد غذایی معامله شده طی سال مالی قبل) را براساس شروط مجوزی که در مقررات سال 2011 FSS (تحت عنوان صدور مجوز و ثبت تجارت مواد غذایی) تصریح گردیده، مشخص کرده و حداکثر تا تاریخ 31 ماه می هر سال، به (افسر تعیین شده) دفتر منطقه­ای FSSAI ارائه کند.

پ- واردکننده باید حداقل 30 روز قبل از انقضای پروانه، برای تمدید آن اقدام کند. اگر مجوز مربوطه تمدید نشود، در نهایت منقضی خواهد شد و FBO باید برای مجوز جدید مجدداً درخواست کند.

جزئیات بیشتر و سایر شرایط را می­توان از مقررات 2011 FSS (صدور مجوز و ثبت)، دریافت کرد.

فهرست کالاهای ممنوعه/کالاهای دارای محدودیت در هند را از کجا می­توانم پیدا کنم؟

فهرست کالاهای ممنوعه / دارای محدودیت در هند توسط اداره کل تجارت خارجی هند (DGFT) تهیه شده و می­توان از طریق وب سایت DGFT یعنی www.dgft.in  آن را تهیه کرد. با این حال، ممکن است سازمان غذا واردات هر ماده­ی غذایی را بر اساس درک خطر یا شیوع بیماری و غیره ممنوع یا محدود کند و دستورات لازم را در این زمینه صادر نماید. سازمان غذا می­تواند راهنمایی (ها) و یا دستورالعمل (هایی) را در این خصوص صادر کند.

بازرسی عینی چیست؟

طبق مقررات سال 2017 FSS (در زمینه واردات)، «بازرسی عینی» یک فرایند بازرسی قبل از نمونه­گیری است که توسط افسر مجاز یا افسری که به نمایندگی آن برای بررسی وضعیت فیزیکی محموله­ی مواد غذایی، بررسی اسناد و مدارک و رعایت بسته بندی و برچسب گذاری انجام می­شود.

الزامات مربوط به نصب برچسب در خصوص مواد غذایی وارداتی چیست؟

الزامات مربوط به نصب برچسب برای مواد خوراکی وارداتی در مقررات سال 2011 ایمنی و استاندارد مواد غذایی (بسته بندی و برچسب زدن)، مقررات سال 2017 ایمنی و استاندارد مواد غذایی (واردات) و دیگر آیین­نامه­های مخصوص FSS و سایر راهنمایی­ها، دستورالعمل­های مختلف ذکر شده است؛ تمامی اطلاعات مربوط به این موضوع در وب­سایت FSSAI موجود می­باشد.

نقایص قابل اصلاح برچسب گذاری چیست؟

طبق مقررات FSS (واردات)، 2017: در صورت واردات محموله­های مواد غذایی بسته­بندی شده، موارد ویژه­ی زیر در مورد زدن برچسب را می­توان با نصب یک برچسب جدانشدنی یا هر روش جدانشدنی دیگری اصلاح کرد. برچسب اصلاحی در کنار صفحه نمایش اصلی گذاشته می­شود؛ بدون اینکه اطلاعات زیر را بپوشاند یا تغییر دهد:

(الف) نام و آدرس وارد کننده

(ب) آرم سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی و شماره­ی مجوز

(ج) آرم گوشتی یا غیر گوشتی بودن (Veg or Non-Veg)

(د) مجموعه یا زیرمجموعه همراه نام عمومی، طبیعت و ترکیب مواد غذایی

طبق حکم سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی هند FSSAI مورخ 22.05.2018، آن اداره همچنین برای تسهیل واردات مواد غذایی اجازه­ی اصلاحات زیر را داده است:

نام و آدرس کامل سازنده و یا بسته­ بندی کننده

اعداد شناسایی قطعه / کد / دسته

تاریخ تولید / بسته بندی

اعلامیه مربوط به مواد افزودنی غذایی

طبق حکم 1-1570 / FSSA / واردات / 2015 مورخ 14 ژانویه 2019، برچسب گذاری اطلاعات مورد نیاز طبق مقررات 5.12 مقررات FSS برای محموله­های الکلی وارداتی اصلاح شد.

آرم ارگانیک: چنین محصول علاوه بر آرم­ ارگانیک سازمان ایمنی و استاندارد مواد غذایی هند، می‌تواند گواهی یا تضمین کیفیت یکی از سیستم­های ذکر شده در آیین نامه 4 را داشته باشد.

SWIFT چیست؟

رابط تک پنجره­ای برای تسهیل تجارت (SWIFT) یک سیستم تک پنجره­ای است که توسط گمرک برای واردکننده و نماینده­ی خانه­های گمرکی ارائه می­شود؛ تا بتوانند از آن طریق برای ترخیص واردات اقدام کنند.

نمونه گیری اتفاقی (بختی) مبتنی بر ریسک چیست؟

برای ترغیب و تشویق واردکنندگان خود سازگار، گمرک از قبل یک سیستم مدیریت ریسک (RMS) را از طریق ICEGATE و با مشاوره با FSSAI، بر اساس معیارهای خاص مانند محصول، دسته­بندی ریسک اقلام غذایی، تاریخچه­ی انطباق واردکنندگان و کشور مبدا اجرا کرده است.در مورد کالاهای کم خطر،  انتخاب بختی به میزان 5٪ انجام می­شود؛ البته به شرطی که پیش از آن، 5 محموله­ی متوالی همان محصول وارد شده، توسط همان واردکننده، با مقررات FSS مطابقت داشته بوده باشد. در مورد کالاهای پرخطر، اگر 5 محموله­ی پیاپی وارد شده توسط همان واردکننده از مقررات FSS پیروی کرده باشند، فقط 25٪ از 20 محموله­ی بعدی از همان محصولات وارد شده توسط همان وارد کننده نمونه برداری می­شود. پس از آن، فقط 5٪ محموله­های آینده­ی همان کالای وارد شده توسط همان وارد­کننده، حتی برای اقلام پرخطر نمونه برداری می­شود.

پس از درخواست به RMS در ICEGATE، هیچ چشم­پوشی دستی صورت نمی­گیرد

جزئیات مربوط به نصب برچسب باید به چه زبانی باشد؟

انگلیسی یا هندی به خط Devnagri

ماندگاری چیست؟

مدت «ماندگاری» یعنی دوره­ی بین تاریخ تولید و تاریخ انقضا، که روی برچسب چاپ شده باشد.

مدت متعادل انبارداری چیست؟

مدت متعادل انبارداری به معنای دوره­ای بین تاریخ واردات (مانیفست عمومی واردات) و تاریخ انقضا می­باشد.

ماندگاری مواد غذایی وارداتی چیست؟

طبق مقررات ایمنی و استاندارد (واردات مواد غذایی)، 2017، به هیچ ماده­ی غذایی اجازه­ی ورود داده نخواهد شد، مگر اینکه ماندگاری معتبر آن حداقل از شصت درصد یا کمتر از سه ماه قبل از تاریخ انقضا باشد.

طی بازرسی چند نمونه از هر محصول گرفته می­شود؟

دو نمونه

راه­های پرداخت هزینه­ی نمونه ­برداری چیست؟

پرداخت آنلاین توسط افسران مجاز FSSAI پذیرفته می­شود

هزینه­ های بازرسی عینی چه میزان است؟

2000 روپیه

هزینه آزمایشگاه برای آزمایش نمونه­ی مواد غذایی وارداتی چیست؟

12000 روپیه برای هر نمونه از غذاهایی برای تغذیه­ی شیرخوارگان، غذای شیرخوار، فرمول شیرخوار، غذاهای مکمل مبتنی بر غلات شیر، غذاهای مکمل فرآوری شده با غلات و آب آشامیدنی بسته بندی شده و آب معدنی.

5000 روپیه برای دسته­های غذایی دیگر

در چه مواردی، نمونه­ برداری از محموله انجام نمی­شود و در حین بازرسی عینی گزارش مردود سازی صادر می­شود؟

در خصوص محموله­های مواد غذایی وارداتی، در مرحله بررسی، اگر بررسی اسناد رضایت بخش نباشد یا در مرحله­ی بازرسی عینی، اگر افسر مجاز اطمینان از رعایت مقررات ایمنی و استانداردهای غذایی (بسته بندی و برچسب زدن) را حاصل نکند و اگر عدم انطباق وجود داشته باشد، مأمور مجاز گزارش مردودسازی را به مقامات گمرکی ارائه می­دهد و دلیل(های) برای نگرفتن نمونه را در آن بیان می‌کند.

روی برچسب نمونه­ی ارائه شده به آزمایشگاه چه اطلاعاتی باید ارائه ­شود؟

طبق مقررات FSS (واردات)، سال 2017، نمونه­ی آب­بندی شده از مواد غذایی وارداتی، می‌بایست حاوی اطلاعات زیر بر روی برچسب باشد:

(الف) شماره­ی کد نمونه (ب) تاریخ و مکان نمونه­گیری (پ) مقدار نمونه (ت) نام مواد غذایی و دسته­بندی­ها طبق مقررات ایمنی و استاندارد مواد غذایی (ث) نام و مقدار مواد نگهدارنده­ی اضافه شده هنگام نمونه­گیری (در صورت وجود) (ج) نام و امضای واردکننده­ی غذا یا نماینده­ی خانه­ی گمرکی وی و (چ) نام و امضای فرستنده با مهر رسمی.

یکی از نمونه­ های غذای آب­بندی شده و دارای برچسب باید به آزمایشگاه معتبر NABL (هیئت اعتبار سنجی ملی آزمایشگاه­ها) که توسط FSSAI مشخص شده باشد، ارسال شود.

نمونه­ دوم غذایی در شرایط مناسب ذخیره می­شود؛ تا اگر نیازی برای آزمایش مجدد باشد، از آن استفاده شود.

آیا گرفتن نمونه از محموله­های فله­ای مخلوط از حبوبات، سایر غلات و روغن­ها مجاز است؟

بله، اگر این محموله از نظر ماهیت و هویت یکسان باشد و واردکنندگان متعدد و صادر کننده­ی واحد داشته باشد؛ ممکن است نمونه برداری / آزمایش فقط یک بار برای کل محموله انجام شود و برای همه­ی واردکنندگان قابل اطلاق باشد. نمونه­برداری از اولین محموله­ای که فاکتور ورود (BOE) ارسال شده توسط SWIFT را داشته باشد، انجام می­گیرد. با این وجود ممکن است از واردکنندگان جداگانه خواسته شود که فاکتور NOC / NCC را بنابر ورودها دریافت کنند. گزارش تجزیه و تحلیل نمونه در بندر اول تخلیه، در بنادر دیگر تخلیه­ی نیز معتبر خواهد بود؛ بشرطی که افسر مجاز FSSAI محموله­های باقیمانده در بندر اول تخلیه را مجددا پلمپ کند. افسر مجاز در بندر بعدی تخلیه،. قبل از صدور NOC برای بقیه­ی محموله، از این امر اطمینان حاصل می­کند که زمان رسیدن محموله بین دو بنادر تخلیه غیرعادی نباشد و پلمپ قبلی دست­نخورده باشد.

آیا یک واردکننده می­تواند اعلامیه­ی استفاده نهایی را پس از درخواست ترخیص اصلاح کند؟

خیر.

برای مواد غذایی وارداتی، در چه شرایطی نیاز به گواهی عدم مخالفت FSSAI نمی‌باشد؟

در شرایط زیر، گواهی عدم مخالفت FSSAI  (با ارائه­ی تعهدی) برای مواد غذایی وارداتی معاف می­شود:

محموله­ مواد غذایی وارداتی برای مصرف شخصی  (فرم- 7)

محموله­ مواد غذایی وارداتی برای صد درصد صادرات و صادرات مجدد  (فرم-8)

محموله­ مواد غذایی وارداتی برای اهداف تحقیق و توسعه  (فرم- 9)

محمولهی مواد غذایی وارداتی برای نمایش در نمایشگاه  (فرم -10)

محموله­ مواد غذایی وارداتی برای رویدادهای ورزشی  (فرم- 11)

برای جزئیات بیشتر لطفاً به فصل چهارم مقررات ایمنی و استاندارد مواد غذایی (واردات)، 2017 مراجعه کنید.

در چه شرایطی گواهی­های عدم مخالفت موقت برای یک محموله غذایی وارداتی اعطا می­شوند؟

مقررات FSS (واردات) 2017، تحت بند 9 (3) در خصوص موارد مواد غذایی وارداتی زیر، امکان صدور گواهی­ عدم اعتراض موقت را فراهم می­کند:

میوه و سبزیجات تازه­ی وارداتی که فاسد شدنی هستند و ماندگاری کمتر از 7 روز دارند  (فرم 13)

مواد خوراکی وارداتی که به شرایط ذخیره­سازی خاصی احتیاج دارند (شرایط یخچالی مانند محصولات غذایی منجمد یا سرد)  (فرم 12)

محصولات غذایی وارداتی بسته­بندی شده از قبل  (فرم 13A)

آیا برای افزایش کیفیت دانه­های خوراکی (غذایی) از جمله محموله­های حبوبات، تمیز کردن و مرتب­سازی در انبارهای تضمین­شده­ی گمرک مجاز است؟

بله، می­توان فرصتی را به درخواست وارد­کننده اعطا کرد تا آن بتواند با از بین بردن ماده­ی خارجی، ماده­های معدنی و غلات آسیب دیده، کیفیت مرغوب دانه­های غذایی وارداتی را بهبود ببخشد. البته به شرطی که تمیز کردن و مرتب­سازی دانه­های غذایی توسط وارد­کننده انجام شود و به طور دقیق تحت نظارت گمرک در انبار تضمین­شده­ی گمرک و مطابق با استانداردهای مقرر در مقررات FSS (استانداردهای مواد غذایی و مواد افزودنی مواد غذایی)، 2011 انجام گیرد. گواهی­های عدم اعتراض (NOC)  توسط افسر مجاز FSSAI زمانی صادر می­شود که محصولات تمیز و مرتب شده با استانداردها مطابقت داشته باشد.

در صورت عدم نمونه­گیری، آیا واردکننده می­تواند بازپرداخت هزینه­ی پرداخت شده برای آزمایش­ نمونه را دریافت کند؟

بله

نمونه­ های غذایی وارداتی برای آزمایش­ها توسط FSSAI به کدام آزمایشگاه­ها ارسال می­شود؟

آزمایشگاه­های معتبر اصلی هیئت اعتبارسنجی ملی آزمایشگاه­ها (NABL)، که توسط FSSAI تأیید شده باشد.

آیا در صورت عدم تأیید نمونه مطابق با مقررات ایمنی و استانداردهای مواد غذایی توسط آزمایشگاه اولیه، واردکننده می­تواند درخواست آزمایش مجدد کند؟

بله، واردکننده می­تواند ظرف پانزده روز از زمان دریافت گزارش عدم تطابق آزمایشگاه اولیه، درخواست آزمایش مجدد کند.

نمونه­های آزمایش مجدد به کدام آزمایشگاه­ها ارسال می­شود؟

آزمایشگاه­های که هر از گاهی توسط FSSAI مورد تأیید قرار می­گیرند.

آیا واردکننده می­تواند نمونه­ی ارجاعی را پس از اخذ گواهی عدم مخالفت (NOC) بگیرد؟

بله.

آیا واردکننده نسخه­ی گزارش­های آزمایشی را از تمامی نمونه­های ارائه شده دریافت می­کند؛ چه گزارش عدم تطابق (NCR) بگیرد و چه گواهی عدم مخالفت (NOC)؟ بله.

آیا فروشگاه­های معاف از پرداخت مالیات و عوارض گمرکی (DUTY-FREE) در فرودگاه­ها خارج از محدوده­ی سازمان FSSAI هستند؟ بله.

آیا واردات مواد مکمل سلامت در هند مجاز است؟

واردات مواد مکمل­های سلامت طبق مقررات ایمنی و استانداردهای غذایی 2016، واردات مکمل­های غذایی یا سلامت، مواد غذایی با هدف خاص رژیم غذایی، مواد غذایی کاربردی و مواد غذایی بدیع مجاز است.

آیا نیازی وجود دارد که واردکننده یا نمایندگان آنها به دفتر FSSAI مراجعه کنند؟ نه.

واردکننده در کجا می­تواند شبهات مربوط به روش واردات مواد غذایی در هند را روشن کند؟

شش دفتر FSSAI در دهلی، بمبئی، چنّای، کلکته، توتیکورین و کوچین و دفتر مرکزی FSSAI در دهلی، در پاسخ به سؤالات مربوط به نحوه­ی واردات مواد غذایی به هند کمک می­کنند. نشانی مسئولین مربوطه در زیر داده شده است.

(برای کسب اطلاع از لینکهای مهم وب سایت FSSAI لطفا به متن انگلیسی مراجعه شود.)

قبل از وارد کردن هر محموله­­ی غذایی، واردکننده در کجا می­تواند پاسخ به سؤالات فنی خود را دریافت کند؟

مأمورین مجاز FSSAI در شش مکان مختلف حضور دارند و آدرس کامل آنها از جمله پیامهای الکترونیک (ایمیل) ­شان برای روشن ساختن سؤال­های فنی در زیر داده شده است:

(برای کسب اطلاع از لینکهای مهم وب سایت FSSAI لطفا به متن انگلیسی مراجعه شود.)

در سیستم مدیریت ریسک اجرا شده در ICEGATE، کدام مواد غذایی وارداتی به عنوان ریسک بالا در نظر گرفته می­شوند؟

با اجرای سیستم مدیریت ریسک (RMS) توسط گمرک با مشورت FSSAI، کالاهای با ریسک بالا که در خصوص واردات به هند در نظر گرفته شده­اند، به شرح زیر هستند:

1-گوشت و محصولات گوشت 2- ماهی و محصولات ماهی 3- تخم مرغ و محصولات تخم مرغ 4- پودر شیر 5- شیر تغلیظ شده 6- غذاهای شیری مبنی بر غلات شیر 7- غذاهای شیری نوزادان 8- فرمول­های شیرخواران 9- چربی­ها به هر شکل غیر از روغن نباتی خوراکی 10- معادل کره­ی کاکائو یا مواد جایگزین.

مکانیسم بررسی دو لایه­ای چیست؟

الف) کمیته اول

وارد­کننده­ای که با تصمیم افسر مجاز ناراضی باشد، می­تواند ظرف پانزده روز پس از رد شدن کالای خود، در فرم -6 ارائه شده در آیین­نامه­ی FSS (واردات)، درخواست بررسی مجدد را به مدیر مسئول واردات یا مسئول بررسی در ستاد مرکزی FSSAI ارسال کند. درخواست بررسی باید همراه با پرداخت هزینه­ی آن باشد، که معادل 2000 روپیه است. درخواست بررسی مجدد توسط کمیته­ی اول متشکل از کارشناسان و تحت ریاست مدیر مسئول نظارت بر واردات- افسر بازرسی مورد بررسی قرار می­گیرد و تصمیم نهایی به هر دو واردکننده یا CHA و افسر مجاز ابلاغ می­شود.

ب) کمیته­ی اپکس (مافوق)

درصورتی که واردکننده با دستور صادره­ی کمیته­ی اول رضایت نداشته باشد، می­تواند ظرف پانزده روز پس از صدور حکم کمیته­ی اول، در فرم -6 ارائه شده در آیین­ نامه 2017 FSS (واردات)، درخواست دوم بررسی مجدد را ارسال کند. درخواست دوم باید همراه با پرداخت هزینه­ی آن باشد، که بالغ بر 5000 روپیه است. سپس درخواست دوم توسط کمیته­ی مافوق متشکل از افسران ارشد FSSAI و تحت ریاست مدیر عامل آن بررسی می­شود و تصمیم نهایی به هر دو واردکننده یا CHA و افسر مجاز ابلاغ می‌شود. تصمیم کمیته­ی آپکس نهایی است.

ماده­ی غذایی بلاصاحب چیست؟

«ماده­ی غذایی بلاصاحب» به معنای کالاهای مواد غذایی وارداتی است که تا سی روز پس از تخلیه­ی بار، مدعی نداشته باشد و یا بدون فاکتور ورود باشد و یا هر دو مورد را نداشته باشد.

ماده­ی مواد غذایی نامشخص چیست؟

«ماده­ی مواد غذایی نامشخص» آن کالاهای مواد غذایی وارداتی است که سی روز پس از زمان دریافت گواهی عدم اعتراضی از طرف سازمان غذا، واردکننده آن را تحویل نگیرد.

با ماده­ی مواد غذایی بلاصاحب و نامشخص چگونه رفتار می­شود؟

طبق فصل-13 مقررات FSS (واردات)، 2017:

افسر مجاز طی روند مشخص مندرج در آیین نامه، کلیه­ی مراحل موارد مربوط به بازرسی، نمونه­گیری، آزمایش و ترخیص مواد غذایی بلاصاحب و یا نامشخص را طی خواهد کرد.

افسر مجاز پس از دریافت درخواستی از طرف متولی و و پس از اطمینان از پرداخت هزینه­ی لازم، براساس بازرسی آزمایشگاهی و ارزیابی ایمنی محموله­ی مواد غذایی بلاصاحب و یا نامشخص، گواهی عدم اعتراض و یا گزارش عدم انطباق را صادر می­کند.

چه کسی دستور انهدام اجباری را صادر می­کند و چرا؟

براساس یافته­ها و توصیه­های موجود در گزارش عدم تطابق آزمایشگاه و تأیید متعاقب از آزمایشگاه ارجاعی، در صورتی که آلودگی یا وجود موجودات میکروبیولوژیکی در کالای غذایی وارداتی، خطرات قابل توجهی برای سلامت عمومی ایجاد کند، افسر مجاز با مجوز قبلی از سازمان غذا، باید دستور انهدام اجباری موجود در فرم 5 مقررات FSS (واردات) سال 2017، را صادر کند.

هشدار برای عدم پذیرش واردات مواد غذایی (FIRA) چیست؟

سیستم هشدار عدم پذیرش واردات مواد غذایی (FIRA) برای ضبط عدم مطابقت­های کلیه­ی محموله­های کالاهای غذایی وارداتی ایجاد شده است. جزئیات مردودسازی محموله­ها، همیشه برای بازدید عموم در دسترس می­باشد.

پیوند­های مهم مربوط به واردات مواد غذایی:

پیوندهای مهم وب­سایت FSSAI

FSSAI - www.fssai.gov.in

(برای کسب اطلاع از لینکهای مهم وب سایت FSSAI لطفا به متن انگلیسی مراجعه شود.)

آیا صدور گواهینامه­ BIS از سازنده برای واردات «شیر تغلیظ شده شیرین شده، شیر کم­چرب شیرین و تغلیظ شده، پودر شیر، پودر شیر کم­چرب شیرین شده، پودر شیر تا حدودی کم­چرب شده و شیر تا حدودی کم­چرب شده­ی شیرین و تغلیظ شده» الزامی می­باشد یا خیر؟

بله ، طبق مقررات آیین نامه­ی  (5)2.3.14 آیین نامه­ی FSS (ممنوعیت و محدودیت در فروش)، 2011، «شیر تغلیظ شده شیرین شده، شیر کم­چرب شیرین و تغلیظ شده، پودر شیر، پودر شیر کم­چرب شیرین شده، پودر شیر تا حدودی کم­چرب شده و شیر تا حدودی کم­چرب شده­ی شیرین و تغلیظ شده؛ بدون داشتن علامت صدور گواهینامه­ی موسسه­ی استاندارد هندی فروخته نمی­شود.» این بدان معنی است که صدور گواهینامه­ی BIS برای تولیدکنندگان خارج از کشور، برای واردات محصولات لبنی فوق­الذکر، الزامی است.

آیا بند (5)3.14 مقررات 2011 FSS (ممنوعیت و محدودیت در فروش)، در مورد صدور گواهینامه­ی الزامی BIS به آن موارد هم تعلق می­گیرد که تحت­شان، این محصولات به عنوان یک محصول واسطه یا به عنوان یک ماده­ی سازنده برای تولید سایر محصولات یا برای هر نوع استفاده­ی دیگر از سوی نهادها، مورد استفاده قرار گیرند؟

بله، بند  (5)2.3.14 مقررات 2011 FSS (ممنوعیت و محدودیت در فروش)، حتی برای محصولاتی که به عنوان یک محصول واسطه یا به عنوان یک ماده­ی سازنده برای تولید سایر محصولات یا برای هر نوع استفاده­ی دیگر از سوی نهادها قرار می­گیرند، قابل اجرا است.

الزامات برچسب زدن برای Atta و Maida به عنوان ماده­ی تشکیل دهنده­ی مواد غذایی وارداتی در شکلات­ها، محصولات نانوایی و غیره چیست؟

اگر Atta (آرد گندم) و یا Maida (آرد گندم تصفیه شده) جزو ماده­ی تشکیل دهنده­ی مواد غذایی وارداتی باشند، باید به ترتیب برچسب «آرد گندم» و «آرد گندم تصفیه شده» به آنها زده شود.

در صورتی که برچسب­ها به خط Devnagri (هندی) باشند، از کلمات आटा یا मैदा استفاده می­شود.

آیا طبق مقررات فرعی 2.3.12 از ایمنی و استانداردهای مواد غذایی (ممنوعیت و محدودیت در فروش) و آیین­نامه اصلاحیه دوم سال 2019، استفاده­ی نمک ید دار محصولات غذایی وارداتی الزامی است؟

مقررات فرعی 2.3.12 از ایمنی و استاندارد مواد غذایی (ممنوعیت و محدودیت در فروش)، محدودیت­هایی برای فروش نمک معمولی در کشور برای مصرف مستقیم انسان یا استفاده از آن به عنوان یک ماده­ی غذایی را تعیین می­کند، مگر این که آن نمک، یددار باشد. با این حال، محصولات غذایی از جمله محصولات غذایی وارداتی که حاوی نمک به عنوان ماده­ی غذایی می‌باشند، باید طبق پارامترهای کیفیت و ایمنی استانداردهای مربوط به محصولات غذایی مورد آزمایش قرار گیرند و نه به دلیل برخورداری از ید.

 

اطلاعات انگلیسی استانداردهای واردات مواد غذایی به هند در فایل پیوست قابل مشاهده می‌باشد

 

 

متن دیدگاه
نظرات کاربران
تاکنون نظری ثبت نشده است

امتیاز شما